בדיקות נוירולוגיות לאוכלוסייה המתבגרת

במצבים בהם בן משפחה מבוגר, מראה שינויים פיזיולוגיים או התנהגותיים חורגים מהרגיל, יש לפנות מיד לרופא המשפחה. אם מדובר בחשד של אלצהיימר או פרקינסון, כדאי לבצע בדיקות נוירולוגיות לאוכלוסייה המתבגרת. כך שניתן יהי לטפל בזמן היות ומצבים של אלצהיימר או פרקינסון, עשויים לגרום לתופעות חמורות והדרדרות משמעותית במצבו הקוגניטיבי של האדם המבוגר. יש לעבור בירור מקיף, בכדי לאבחן את המחלה ולטפל בה. אם מדובר בירידה משמעותית בזיכרון והפרעות תפקודיות שונות, יש להיוועץ עם מומחה גריאטרי. ישנם רופאים נוירולוגים ופסיכו גריאטריים, אשר יכולים לאבחן תסמינים שונים, גם על פי התנהגות ומצב המטופל וכן, באמצעות בדיקות נוירולוגיות שונות.

אבחון נכון של מחלות מסוימות הקשורות לאוכלוסייה המבוגרת

ישנם מקרים בהם אנשים צעירים, מגלים סימנים כמו אלצהיימר, אשר מופיעה באנשים מאוד מבוגרים. על מנת לשלול את המחלה יש לבצע הדמיות שונות ובדיקת נוירולוג, כך שניתן יהיה להסיר את הגידול. לרופאים יש ניסיון רב בכל התסמינים החריגים, כך שיודעים היכן לכוון את בדיקות נוירולוגיות לאוכלוסייה המתבגרת. הרפואה מתפתחת כל העת ובאמצעות בדיקות שתראינה מצב של מחלה מסוימת או לחלופין שלילה של חשד במחלה נוירולוגית, ניתן לדעת בוודאות אם החולה סובל ממחלה מסוימת נוירולוגית או לא. שנם יתרונות בהמשך טיפול אצל הרופא המטפל, כגון ההכרה המעמיקה של הרופא בהיסטוריה הרפואית של המטופל.

מחלות של אנשים מבוגרים וטיפול אצל נוירולוג מומחה 

מחלות כגון דמנציה {שיטיון} הינן נפוצות בקרב האוכלוסייה המבוגרת ולכן, יש לפנות מיד לביצוע  בדיקות נוירולוגיות לאוכלוסייה המתבגרת, בכדי לאבחן את הדמנציה הנובעת  מחלקים במוח שאינם מקבלים מספיק דם. סוג זה של דמנציה שכיח בקרב אנשים עם עבר של אירוע מוחי או כאלה שהם בסיכון לשבץ מוחי. גם מחלת האלצהיימר, כרוכה בבדיקות שונות שאחת הבדיקות הנדירות יותר, היא לקיחת ביופסיה מוחית, מה שייצור תמונה קלינית ברורה יותר, במידה ושאר הבדיקות לא תאמו למחלה ובכל זאת, קיימים תסמינים של מחלה זו בקרב המבוגר. המחלות הנוירולוגיות הן שונות בקרב המבוגרים ולכן, בחירה של נוירולוג מתאים, תקנה המשך טיפול נכון והקלה באיכות החיים של המבוגרים.

למידע נוסף אודות בדיקות נוירולוגיות לאוכלוסייה המתבגרת היכנסו לדיור מוגן והתרשמו !