בדיקת הולטר לחץ דם

בדיקה זו באה לבחון את לחץ הדם והיא מתבצעת על פי המלצת רופאו של הנבדק. במכון הקרדיולוגי, הבדיקה מתבצעת באמצעות שרוולון העוטף את זרועו של הנבדק. השרוולון מתהדק עד להגעה למקסימום, ואז משתחרר בהדרגתיות. במהלך השחרור, נבחן לחץ הדם של הנבדק.
 
תופעות לוואי של הבדיקה
 
לא קיימות תופעות לוואי מיוחדות. ייתכנו, לעתים רחוקות ביותר, תופעות לוואי כמו עקיצות ומיחושים בזרוע הנבדקת, אך לרוב זה לא קורה.

רמת הפולשניות של הבדיקה
 
הבדיקה אינה פולשנית. בדיקת הולטר לחץ דם מסתמכת אך ורק על השרוולון החיצוני, והידוקו על הזרוע, ותו לא. אין כאן דקירה, וגם לא החדרות מכל סוג שהוא.
 
היכן הבדיקה מתבצעת
 
היא יכולה להתבצע בכל מסגרת רפואית, אך הכי מומלץ לבצעה במכון מומחה לענייני דם ולב, כלומר במכון קרדיולוגי. שם, עובדים בודקים מוסמכים במעבדות משודרגות, אשר יוכלו למסור לך מידע אמין ומדויק ביותר לגבי מצבו של לחץ דמך.

למי הבדיקה מומלצת?
 
כבדיקה שגרתית, לחולי לב, ולכל מי שהרופא שלח אותו לבצעה. בדיקת לחץ דם נעשית פעמים רבות גם לספורטאים ואנשים נוספים העובדים בעבודה פיזית. בדיקת הולטר לחץ דם בדרך כלל תיעשה כהוראה מרופא, למעט במקרים בהם מדובר בצרכני בריאות וספורט הנרשמים לבדיקות שלהם באופן תדיר, כולל לבדיקה זו.
 
מה הבדיקה בוחנת הלכה למעשה?
 
את תפקוד זרימת הדם במצבי לחץ שונים. הבדיקה בוחנת כיצד עובדת זרימת הדם שלכם במצבים שונים בהם תידרשו לתנוחות פיזיות או מאמצים עודפים, ומנבאת האם אתם בסיכון לחלות במחלת לב עקב לחץ דם בלתי תקין. בדיקה זו היא האינדיקטור הטוב ביותר לגבי מצב זרימת הדם בגוף הנבדק, ובאמצעותה רופאו של הנבדק יוכל להציע הצעות לפתרון בעיות בתחום זה. 
 
מה חשוב לעשות לפני הבדיקה?
 
זו בדיקה קצרה, שלא בוחנת את ההרכב הכימי או החומרי של הדם, אלא את צורת הזרימה שלו ועוצמתה, ותו לא. לכן, לא נדרשות הכנות מיוחדות, למעט הנחיות הרופא. כמו כן, תוצאות הבדיקה מהירות, ואינן דורשות ימים ושעות ארוכים של המתנה לקבלתן.
בדיקת הולטר לחץ דם עושים במכונים קרדיולוגים פרטיים המחזיקים בצוותי בודקים ומעבדות איכותיות ביותר!